Kolega BartGSR wykazał się inicjatywą i zorganizował wyjazd wieczorny w dniu 19 maja 2018 r. na nocne zwiedzanie zamku w Malborku.
Szczegóły w skopiowanym z FB poniższym opisie.
cyt.:"Jest akcja - nie rowerowa ale fajna i do tego możemy wziąć w niej udział

Inicjatywa wyszła od koleżanki Tatiana z Baru Strzemyk i jak najbardziej zasługuje na naszą turystyczną uwagę

Aaaaa więc.....zapraszam na Nocne zwiedzanie zamku w Malborku w ramach Nocy Muzeów w dniu 19.05.2018

Dzień tygodnia to sobota więc można nieco skrócić naszą cotygodniową, sobotnią włóczęgę i wrócić o 16:00 do domów po to żeby przejechać się do Malborka autokarem

Konkrety:

zbiórka - wstępnie na parkingu przed McDonaldem o 18:30 dnia 19.05.2018

przejazd autokarem do Malborka

zwiedzanie zamku z przewodnikiem w cenie 1 zł

powrót autokarem do Grudziądza w okolicach 2:00 w nocy
Całkowity koszt przejazdu i zwiedzania to 25 zł. Myślę ,że to bardzo dobra cena jak za klimatyczne zwiedzanie w nocy z przewodnikiem przy klimatycznym oświetleniu

Taka okazja nie trafiła się nam nigdy a w Malborku byliśmy rowerowo ze 20 razy

Miejsc jak na razie jest jeszcze sporo więc można zabrać ze sobą osobę towarzyszącą

Deklaracje proszę składać do soboty 28.04.2018.
Tym razem zabiera się tylko kanapki i dobry humor....może być w butelkach

Pytania proszę kierować do mnie - postaram się rozwiać wszelkie wątpliwości przy pomocy organizatorki

"
Termin zgłoszeń bardzo krótki, ale wyjazd atrakcyjny, więc nie ma co się wiele zastanawiać. W razie problemów komunikacyjnych można dzwonić do mnie tel. 728919112 do piątku wieczorem.